juli 30, 2021

Ny led belysning hos Jonas lackering

Idag lade jag märke till att Jonas lackering fått sig ett uppsving genom nya led armaturer. Jag har tidigare varit en motståndare till att övergå till led p.g.a det kalla ljuset som jag tyckt varit för kallt då jag föredrar mellanvit som inte tröttar ut mina ögon.

Men nu såg jag att dessa led lampor inte gav samma ljus med blåaktig nyans som jag tidigare varit van vid. Jonas satte upp led high bay med dioder från Osram som är ett erkänd tillverkare av led komponenter. Resultatet blev fantastiskt, kanske föga överraskade för alla som jobbar där men för mig som varit kritisk så blev det en tankeställare.

Bild på gårdsbelysning

Man hade även satt upp ny vägbelysning längst hela byggnad så att parkeringen utanför nu är tydligt upplyst. Det finns åtskilliga undersökningar både privat och kommunalt som visar att områden som är bra upplysta med exempelvis gårdsbelysning känns mer trygga vilket är viktigt för människor som befinner sig på platsen, framförallt i Sverige där mörkret infinner sig nästan dygnet runt om vintrarna. Belysning kan göra mycket gott men är något av ett underskattat verktyg i många situationer.